Mléčná kaše - jak vylepšit chuť

na 250 ml směsi kaše

  • lžičku másla, polovinu přesnídávky (nebo podušené ovoce či polovina rozmačkaného banánu) a 100 ml vody necháte ohřát v mikrovlnce na plný výkon na 50 sekund (pokud je přesnídávka z lednice na 1 minutu)
  • důkladně promíchat
  • zahustíte mléčnou kaší

----------------------------------

  • Chuť je opravdu mnohem lepší, než když ohřejete vodu, přimícháte kaši a přidáte přesnídávku.
  • Je dobré přidat např. do banánové kaše banánovou přesnídávku, do meruňkové kaše meruňkovou přesnídávku. Zvýrazníte tak chuť už připravené kaše od výrobce.
  • Pro menší jedlíky můžete vzniklou kaši rozdělit na poloviny a jednu dát na ranní příkrm, druhou na večerní.
  • Do kaše s jablečnou přesnídávkou můžete (kojencům starších 10 měsíců) přidat i trochu mleté skořice. Pozor na možné alergické reakce. Zkuste nejprve jenom trochu, poté můžete přidat více.
  • Dále se dá přidat i trochu sirupu nebo šťávy. Opět platí, že je lepší přidat do jablečné kaše jablečnou šťávu, do malinové třeba lesní směs. Ideální jsou šťávy Yo, jsou bez barviv a konzervantů a skutečně voní a chutnají po ovoci. Štáva velmi vylepší i chuť obyčejného čaje.
  • Nepřidávejte cukr, aby si dítě na cukr příliš nezvykalo. Dobře čtěte složení kaší, některé obsahují jen přirozený cukr (např. Nestlé), jiné ho mají nadbytek a kaše jsou až zbytečně sladké (např. Hami, některé Sunarky). Pocit sladkosti a chuť zlepšíte právě šťávou nebo přesnídávkou.

Související články